Specialegenskaper och dess betydelse

Förteckning över alla förekommande specialegenskaper för utespelare och målvakter. Kom ihåg att dessa egenskaper har marginell betydelse så ta hellre spelare med hög skicklighet än en spelare med en massa bra egenskaper. Vid varje egenskap hittar du även ett viktat betyg mellan 0-5  stjärnor där 5 stjärnor står för den mest betydande egenskapen.

Allround | Bra på frilägen | Bra på huvudet | Bra i luften | Diva | Filmare | Frisparksspecialist | GuldhjärtaHumörspelare | Kanonskytt | Kylig | Ledartyp | Måltjuv  | Pengafixerad | Placeringssäker | Reaktionssnabb | Rött hjärta | Skadebenägen | Snabb | Snackare | Spelintelligent | Träningsflitig | Tuff

Allround

En spelare som är allround presterar lite bättre än övriga på ovan positioner. Utespelare presterar 85% på andra platser förutom i mål då siffran är 60%. Målvakter presterar 60% som utespelare.
1 Stjärna

Bra på frilägen

Målvakter med denna egenskap är ättre än genom snittet att få stopp på frilägen. Det dyker upp en del frilägen per match…
3 Stjärnor

Bra på huvudet

En av de bättre specialegenskaperna. Är din spelare bra på huvudet kommer de att vara bättre än andra på att nicka. Detta är bra både defensivt men framför allt offensivt.
4 Stjärnor

Bra i luften

Bra motmedel mot nickspecialister. Din målvvakt kommer att dominera luftrummet och plocka ned det mesta. Speciellt bra om din motståndare spelar med inlägg från kanterna.
3 Stjärnor

Diva

Vill du ha spelar som har större ego än Cristiano Ronaldo? Nej, jag trodde inte det. Dessa spelare har svårt att komma överens med andra spelare i ditt lag. Får spelaren dessutom inte sitt favoritnummer på tröjan kan du räkna med sura miner och sämre spel.
0 Stjärnor

Filmare

Denna egenskap är inte så dplig som du först kanske tror. Visst, din spelare kan dra på sig lite onödiga kort, men spelar du med tjuvtricks kommer dessa spelare att domnirea och platsa i vilken Hollywoodfilm som helst.
2 Stjärnor

Frisparksspecialist

Riktigt bra egenskap. Sätt din frisparksspecialist till att slå alla frisparkar så då kommer du titt som tätt sätta en och annan frispark under dina matcher. Har din spelare denna egenskap är den ungefär dubbelt så bra som övriga att lägga frisparkar.
4 Stjärnor

Hjärta för klubben (guld)

Efter 100 spelade matcher får en spelare ett guldhjärta. Detta hjärta har precis samma egenskaper som det röda hjärtat.
3 Stjärnor

Humörspelare

En humörspelare kan vara både bra och dålig. Har spelaren en bra dag preseterar den mycket bättre än normalt och har den en sämre vore det bästa om du aldrig hade tagit ut den till match.
2 Stjärnor

Kanonskytt

En spelare som är bra att skjuta kan du inte ha för många av. Har du ingen frisparksspecialist som kan slå dina frisparkar akn du sätta kannonskyttar att göra det istället. De är inte riktigt lika bra men bättre än genomsnittet. Du får även ett bra alternativ i anfallsspelet.
3 Stjärnor

Kylig

Spelare som är kyliga klarar av pressade situationer bättre än andra, t ex straffar och förlängningar. Detta gäller både målvakter pch utespelare.
2 Stjärnor

Ledartyp

En ledartyp behövs i alla lag. Denna spelartyp passar utomordentligt som lagkapten och respekteras av andra i ditt lag. Se dock till att din spelare har tillräckligt stor skicklighet för att klara av rollen som lagkapten.
5 Stjärnor

Måltjuv

Mycket bra egenskap för anfallare. Ofta på rätt plats vid rätt tillfälle. Gör kanske inte de vackraste målen men mål gör dem.
4 Stjärnor

Pengafixerad

Visst, detta är ingen bra egenskap men det finns undantag. Delar du ut segerpremier kommer pengafixerade spelare att prestera mycket bättre än om du inte gör det.
1 Stjärna

Placeringssäker

En av de bättra egenskaperna din målvakt kan ha. Förutom att vara bättre på att stoppa långskott står din målvakt alltid rätt och gör sällan några tavlor.
4 Stjärnor

Reaktionssnabb

Målvakter som är reaktionssnabba är bra på närspelet, dvs att stoppa skott från nära håll och i straffområdet.
3 Stjärnor

Hjärta för klubben (rött)

Efter att ha spelat 14 matcher eller varit i klubben minst 3 månader får din spelare ett rött hjärta. Har din spelare detta kommer denna att prestera 5% bättre än de som inte har något hjärta. Talanger från de egna leden får med automatik detta.
3 Stjärnor

Skadebenägen

Håll dig borta från dessa spelare. En spelare som går skadad kommer du inte ha någon nytta av. Oavsett hur bra spelaren i fråga är ska du ta dig en funderar på om den är värd att ha kvar i laget.
0 Stjärnor

Snabb

Speedkulor är bra att ha i laget, åtminstone en eller två. En spelare som är snabb kommer oftare att hamna i frilägen samt vara bra i kontringsspel. Spelar du med trebackslinje är det bra att en av dina backar har denna egenskap för att förhindra just frilägen.
3 Stjärnor

Snackare

Ännu en riktigt dålig egenskap. Snackare drar på sig många onödiga kort med avstängningar som följd.
0 Stjärnor

Spelintelligent

En av de bästa specialegenskaperna. Oavsett om denna egenskap finns hos din målvakt eller utespelare så är den mycket bra. Sätt en spelintelligent spelare som din speldirigent och det kommer att göra underverk. Tänk dock på att det som vanligt väger tyngre med skicklighet.
5 Stjärnor

Träningsflitig

Enligt mig den bästa egenskapen. Din spelare kommer hålla en hög form under en hel säsong med minimal träning. Ovärderlig egenskap som du ska leta efter!
5 Stjärnor

Tuff

Tuffa spelare är stenhårda att möta och kan ”lyckas” skada din motståndares spelare. En nackdel är att de drar på sig väldigt mycket kort..
1 Stjärna

Annonser

9 svar

 1. Att ha en måltjuv e betydligt viktigare än spelintelligens enligt mig.

  • Jag håller delvis med. Måltjuvar är bra att ha men om dina spelare är spelintelligenta kommer detta göra att ditt bollinnehav ökar och du skapa mer chanser.

 2. Jag tycker inte snackare är så farligt dålig egenskap. Ger sällan några röda kort utan mest något extra gult per säsong. Kan ge någon extra avstängning men inte mycket mer än så. De egenskaper jag verkligen inte gillar är skadabenägen och pengakåt. I allmänhet värderas egenskaper på tok för högt på transfern.

 3. Finns det nåt sätt att enklare hitta spelare som är träningsflitiga? Det syns ju inte för ens man har spelaren i laget.

 4. OK, tack för svar

 5. Har en mitfältare med Hjärta för klubben (rött) Friksparks läggare spelinteligent och tränings flitig.
  Han har inte så jätte bra skicklighet och ålder.
  Skicklighet=5 Ålder=24
  Men han har hålt sig +15 form hela säsongen
  För mig får han guld

 6. Blir det bra resultat om man sätter en ”diva” som lagkapten fast han också har ”ledare” som egenskap?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: