Offensiv taktik

Kul att se att du är intresserad av att spela offensivt. Det är alltid roligare att vinna med 5-4 än 1-0, eller hur? För att hjälpa dig lite på traven hittar du taktiska tips som kan vara bra att ha.

3-5-2

En bra offensiv taktik med även allround. Denna uppställning fungerar bäst när du spelar med inlägg från kanterna.

4-3-3

En personlig favorit. Spela med upställningen 4-3-3 och spel i djupled och du är en vinnare.

Och kom ihåg: ”Det är alltid bättre att spela offensivt på hemmaplan än på bortaplan”.

Annonser

13 svar

 1. Kan man få lite mer information om spelstilarna te.x spelstil, offsidefällor, press på bollhavaren, offside fällor, tjuvtricks, aggressivitet och allt möjligt och hur man vet när man ska använda dessa. Lite information skulle göra den här guiden komplett enligt mig.

 2. Det kan man faktiskt läsa i andra inlägg -.-

 3. ska man köra långbollar när man kör 4-3-3

 4. Skulle ochså vilja veta sistnämnda.
  Ska man köra långbollar när man kör 4-3-3?. Är detta en fördel?.

 5. Skulle vart bra om man fick veta lite mer om andra laguppställningar, 4-2-4, 3-4-3 , osv

  • Logiskt ,få det laget du tror kommer vara det som det kommer stå emellan att tro du ska lira din solklara 4-5-1 borta eller 3-5-2 hemma alt…4-3-3 hemma. Men i denna match där han då troligtvis kör spel i djupled och tror han är smart. Kan bli en målfest utan dess like.

 6. undrar om man ska köra med Press på bollhållaren när
  man kör med 3-5-2

 7. Är det en bra ide att köra ljupledspassningar när man kör 3-5-2 och har en snabb forvward. Men jag undrar mest om formationen och ljupledsbollar

 8. Skulle vara kul om ni förklarade också hur man ska ha sin spelstil. te.x spelstil, offsidefällor, osv????

 9. Jag har bestämt att spela 4-3-3 offensiv och spel i djupled. Men jag har inte snabba anfallare men mina 3 anfallare är duktiga i huvudet så borde inte jag ta inlägg från kanterna eller så jag vill veta vad ni tycker för enligt er kommer man vinna om man spelar 4-3-3 offensiv och spel i djupled men jag har läst i reglerna att om man ska spela i djupled ska man ha snabba anfallare så vad tycker ni jag ska spela i djupled men har inte snabba anfallare eller inlägg från kanterna och har duktiga anfallare i huvudet ???

 10. Om du har ett starkt mittfält och minst en bra topp som e bra på huvet ska du spela 3-5-2 offensiv inlägg från kanterna och press på boll hållaren så vinner du.

  • Mycket beror väl på vilket motstånd man möter? 3-5-2 är ingen given vinst, om de andra laget kör samma då och har bättre mittfällt?

 11. man ska spela långbollar om man vet att dem man möter har mycket folk och bra folk i mittfältet, 4-2-4 är bra med långbollar för då tar forwarden en löpning och lägger in eller spelar vidare eller om han tar ner och lägger på de två mittfältarna eller lyckas vända och passa forward. Men om motståndaren har för mycket folk på mitten blir det svårt i försvaret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: